Λευκός Οίκος: Προπαγάνδα της Μόσχας τα περί εμπλοκής των ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές

Λευκός Οίκος: Προπαγάνδα της Μόσχας τα περί εμπλοκής των ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές

«Οι κατηγορίες της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας είναι ψευδείς και τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψευδείς» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα από τη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για προσπάθεια ανάμειξης στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας.

Η SVR καταγγέλλει ότι η Ουάσινγκτον έχει σχέδια για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ψηφοφορίας της Ρωσίας, για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτιμάται ότι θα επανεκλέγει, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει τη Δύση ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ξένων δυνάμεων να αναμειχθούν στην ψηφοφορία, θα θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια.

Η Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας ανέφερε ότι έχει πληροφορίες πως η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε να αναμειγνύεται στις εκλογές.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναθέτει μια αποστολή σε αμερικανικές ΜΚΟ να επιτύχουν μια μείωση της προσέλευσης.

«Με τη συμμετοχή κορυφαίων Αμερικανών ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν κυβερνοεπιθέσεις στο απομακρυσμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, που θα καταστήσουν αδύνατη την καταμέτρηση των ψήφων σημαντικού ποσοστού Ρώσων ψηφοφόρων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της, χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη για τους ισχυρισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT