Ρωσία: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες από την επίθεση φιλοουκρανών στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες από την επίθεση φιλοουκρανών στο Μπέλγκοροντ

Ρώσοι αντιφρονούντες εξαπέλυσαν επιθέσεις εντός των ρωσικών συνόρων, στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, λίγα 24ωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται αυτήν την εβδομάδα στη Ρωσία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνοριοφύλακας σκοτώθηκε και τουλάχιστον δέκα άμαχοι τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίτερα ομάδες φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, μία από τις δύο ρωσικές περιφέρειες όπου εκτυλίχθηκαν σήμερα ανάλογα επεισόδια.

«Δέκα άμαχοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι νοσηλεύονται… Ενας συνοριοφύλακας σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γλαντκόφ μέσω ανάρτησής του στο Telegram.

Ομάδα ενόπλων –που φέρεται να αποτελείται από Ρώσους αντιφρονούντες οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων– εξαπέλυσε επιδρομή και στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

«Ο ρωσικός στρατός έχασε αρκετά τεθωρακισμένα», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο Αλεξέι Μπαρανόφσκι, εκπρόσωπος ρωσικής ομάδας φίλα προσκείμενης στο Κίεβο ή οποία φέρεται να εξαπέλυσε επιθέσεις σήμερα στο ρωσικό έδαφος, στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ.

«Σήμερα εκφράζουμε με τα όπλα στο χέρι αυτό που πιστεύουμε για το καθεστώς αυτό, για τις εκλογές», δήλωσε ο Μπαρανόφσκι, αναφερόμενος στις ρωσικές προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα (15-17 Μαρτίου) με βασικό υποψήφιο και σίγουρο νικητή τον νυν πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ρωσικός στρατός είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι απώθησε πολλαπλές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία μεταξύ 02:00 και 07:00 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας ότι απώθησε όλους τους επιτεθέμενους προκαλώντας τους βαριές απώλειες.

Οι χερσαίες αυτές επιθέσεις ήρθαν σε συνέχεια επιθέσεων με drones που είχαν σημειωθεί τη νύχτα και σήμερα το πρωί κατά στόχων στη Ρωσία. Δύο ενεργειακές μονάδες, εκ των οποίων μία σε απόσταση 800 χιλιομέτρων από τα σύνορα, επλήγησαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σημαντικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT