Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε «σημαντικό στέλεχος της Χαμάς» στον Λίβανο

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε «σημαντικό στέλεχος της Χαμάς» στον Λίβανο

«Αεροσκάφος στην περιοχή της Τύρου έπληξε τον Χαντί Αλί Μουσταφά, σημαντικό στέλεχος του τμήματος της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τις διεθνείς τρομοκρατικές δραστηριότητές της», αναφέρει ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Χαντί Αλί Μουσταφά στον νότιο Λίβανο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μουσταφά, ο οποίος χτυπήθηκε στην πόλη Τύρος του Λιβάνου, ήταν «σημαντικό στέλεχος της Χαμάς».

Πηγή της Χαμάς, μιλώντας στο Reuters, αναγνώρισε το μέλος ως τον Χαντί Αλί Μουσταφά, αλλά είπε ότι δεν ήταν ανώτερο στέλεχος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa της Χαμάς ανέφερε ότι ο Μουσταφά ήταν αρχηγός της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης.

Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι Σύρος που περνούσε με τη μοτοσικλέτα του σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση, ενώ νωρίτερα έχει ανακοινωθεί ότι οι δύο νεκροί είχαν εντοπιστεί στο αυτοκίνητο του Μουσταφά.

Και οι τρεις πηγές ανέφεραν ότι το drone, το οποίο αναγνώρισαν ως ισραηλινό, αιωρούνταν πάνω από το σημείο της επίθεσης αρκετά λεπτά πριν το χτύπημα.

Επιδρομές στον Λίβανο

Η Χαμάς, η παλαιστινιακή οργάνωση που πραγματοποίησε επίθεση στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, έχει πολιτική και στρατιωτική παρουσία στον Λίβανο, η οποία έχει αναπτυχθεί κυρίως σε καταυλισμούς όπου ζουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες για δεκαετίες.

Η λιβανική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ τον Οκτώβριο για να υποστηρίξει τη Χαμάς. Εκτοτε, το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές στον Λίβανο, ως επί το πλείστον στη συνοριακή περιοχή, αλλά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο βόρεια και ανατολικά.

«Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει»

Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι «νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, αεροσκάφος στην περιοχή της Τύρου έπληξε τον Χαντί Αλί Μουσταφά, σημαντικό στέλεχος του τμήματος της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τις διεθνείς τρομοκρατικές δραστηριότητές της».

Ο Χαντί «διεύθυνε τρομοκρατικούς πυρήνες και δραστηριότητες στο πεδίο και προώθησε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο», προστίθεται.

Ο Χαντί φέρεται, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό, να λειτουργούσε «υπό την καθοδήγηση του Σαμίρ Φέντι, ενός από τους συνεργάτες του Σαλέχ Αλ Αρούρι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί του».

«Ο ισραηλινός στρατός και οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να επιχειρούν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε κάθε πεδίο όπου δραστηριοποιείται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT