Ισραήλ: Εγκρίθηκε ο τροποποιημένος προϋπολογισμός – Αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες

Ισραήλ: Εγκρίθηκε ο τροποποιημένος προϋπολογισμός – Αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες

Ο τροποποιημένος προϋπολογισμός για το 2024 εγκρίθηκε από τα μέλη της Κνεσέτ με ψήφους 63 υπέρ και 55 κατά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελική έγκριση έδωσε την Τετάρτη το ισραηλινό κοινοβούλιο στην τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, προκειμένου να συμπεριληφθούν περισσότερα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Ο τροποποιημένος προϋπολογισμός αυξάνει τις δαπάνες για την άμυνα και τον στρατό, καθώς και την αποζημίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον πόλεμο.

Ο τροποποιημένος προϋπολογισμός, ο οποίος εγκρίθηκε από τα μέλη της Κνεσέτ με ψήφους 63 υπέρ και 55 κατά, περιλαμβάνει επίσης υψηλότερα κονδύλια για την υγεία, την εκπαίδευση, την αστυνομία και την πρόνοια.

«Ο τροποποιημένος πολεμικός προϋπολογισμός έχει σαφείς στόχους, να κερδίσουμε τον πόλεμο, να στηρίξουμε τους εφέδρους, να ενισχύσουμε το εσωτερικό μέτωπο και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την ισραηλινή οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριχ, μετά την ψηφοφορία.

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται κατά 15 δισ. δολάρια (55 δισ. σεκέλ), ενώ τα κονδύλια για την οικονομική και κοινωνική πολιτική αυξάνονται κατά 4,1 δισ. δολάρια (15 δισ. σεκέλ).

«Ο πιο σεχταριστικός, αποσυνδεδεμένος από την πραγματικότητα και ανεύθυνος προϋπολογισμός του Ισραήλ εγκρίθηκε με τις ψήφους των δειλών», δήλωσε από την πλευρά του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT