Γαλλία: 30χρονος σκότωσε τη σύντροφό του για χάρη ανύπαρκτης «ερωμένης»

Γαλλία: 30χρονος σκότωσε τη σύντροφό του για χάρη ανύπαρκτης «ερωμένης»

Ομολόγησε ότι τη σκότωσε για συνάψει ερωτική σχέση με γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο, η οποία αποδείχθηκε προϊόν της φαντασίας ενός απατεώνα από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει από τον άνδρα το ποσό των 2.200 ευρώ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας 30χρονος στη Γαλλία ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύντροφό του προκειμένου να συνάψει ερωτική σχέση με γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο, η οποία αποδείχθηκε προϊόν της φαντασίας ενός απατεώνα από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στις 28 Ιανουαρίου μέσα στο σπίτι της, στο Μπεσάν της βόρειας Γαλλίας. Ο σύντροφός της ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές και αρχικά είπε ότι τη βρήκε νεκρή επιστρέφοντας από τα ψώνια του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι επρόκειτο μάλλον για απόπειρα κλοπής, επειδή έλειπε από το σπίτι ένας κουμπαράς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκιρέκ Λε Μπρα.

Ωστόσο, την εκδοχή αυτή απέκλεισαν οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών. Διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας διατηρούσε παράλληλα «ερωτική σχέση εξ αποστάσεως» με μια γυναίκα, της οποίας αγνοούσε την «πραγματική ταυτότητα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, το πρόσωπο αυτό διατηρούσε σελίδα στο Facebook με το όνομα «Μπεατρίς Λερού».

Η «ερωμένη» ήταν τελικά ανύπαρκτη: την είχε «δημιουργήσει» ένας απατεώνας που κατάφερε να αποσπάσει από τον άνδρα το ποσό των 2.200 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο απατεώνας αυτός βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον ανακριτή και παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του, ελπίζοντας ότι θα έβγαζε από τη μέση το εμπόδιο για να συνάψει σχέση με την ανύπαρκτη «Μπεατρίς».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά μέσο όρο διαπράττεται στη Γαλλία μία γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέγραψε 94 γυναικοκτονίες το 2023.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT