ΕΕ: Καλεί το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα στη Γάζα

ΕΕ: Καλεί το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα στη Γάζα

«Καλούμε το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα προκειμένου να φθάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα και να χαλαρώσει τους τελωνειακούς περιορισμούς», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Eνωση κάλεσε το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα εκτός από τον θαλάσσιο διάδρομο της Κύπρου, ώστε περισσότερη βοήθεια να φθάσει στη Γάζα.

«Ενώ υποστηρίζουμε τον θαλάσσιο διάδρομο της Κύπρου, καλούμε το Ισραήλ να ανοίξει πρόσθετα περάσματα προκειμένου να φθάσει περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου τμήματος και να χαλαρώσει τους τελωνειακούς περιορισμούς», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς, σε μήνυμά του στην πλατφόρμα X.

Η δήλωση έρχεται μετά τη διαδικτυακή συνάντηση του Λέναρτσιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο, των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν, της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντουλάχ μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν, του Κατάρ Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και τη συντονίστρια του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανασυγκρότηση στη Γάζα, Ζίγκριντ Κάαγκ.

«Η προστασία των αμάχων, η παροχή στους ανθρώπους της βοήθειας που χρειάζονται, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του Ισραήλ, ακόμα κι αν κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν τη χώρα και να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτει η Χαμάς», ανέφερε νωρίτερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT