Μπάιντεν: Πολλοί Αμερικανοί συμμερίζονται τις ανησυχίες του Σούμερ για το Ισραήλ

Μπάιντεν: Πολλοί Αμερικανοί συμμερίζονται τις ανησυχίες του Σούμερ για το Ισραήλ

«Εκανε μια καλή ομιλία», δήλωσε ο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσαρλς Σούμερ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δηλώσεις του επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσαρλς Σούμερ για την ισραηλινή κυβέρνηση σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόγο για μια καλή ομιλία. 

Ο αξιωματούχος ζήτησε την Πέμπτη από το βήμα της Γερουσίας τη διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ και την αντικατάσταση του Νετανιάχου. Ο Σούμερ είναι ο υψηλότερα ιστάμενος Εβραίος αξιωματούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ένας σταθερός σύμμαχος του Ισραήλ. Ωστόσο, προειδοποίησε στην ομιλία του ότι το Ισραήλ κινδυνεύει να εξελιχθεί σε κράτος «παρία» υπό την ηγεσία του Νετανιάχου

«Εκανε μια καλή ομιλία», δήλωσε ο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που ρωτήθηκαν για αυτές τις δηλώσεις του Σούμερ. «Εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες, τις οποίες συμμερίζεται όχι μόνο ο ίδιος αλλά και πολλοί Αμερικανοί», πρόσθεσε ο Μπάιντεν τονίζοντας ότι το επιτελείο του είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τον Σούμερ για την εν λόγω ομιλία.

Προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, τόνισε την Πέμπτη ότι οι δηλώσεις του Σούμερ απηχούν δικές του, προσωπικές απόψεις και όχι θέση της αμερικανικής κυβέρνησης ή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται πάντως ότι οκτώ Δημοκρατικοί γερουσιαστές δήλωσαν αυτήν την εβδομάδα ότι θα υποστήριζαν τον τερματισμό της αμερικανικής βοήθειας προς το Ισραήλ εάν δεν επιτραπεί η παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT