Το «τρίγωνο της Βαϊμάρης» μιλάει με μία φωνή για την Ουκρανία

Το «τρίγωνο της Βαϊμάρης» μιλάει με μία φωνή για την Ουκρανία

Ο Σολτς υπόσχεται ρουκέτες και αδιάκοπη υποστήριξη στην Ουκρανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία και οι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία όσο χρειαστεί. «Η ασφάλεια της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ουκρανία», δήλωσε.

Οι υποστηρικτές της Ουκρανίας θα δημιουργήσουν έναν «συνασπισμό δυνατοτήτων» για την παροχή πυροβολικού μεγάλων αποστάσεων στο Κίεβο για την άμυνά του κατά της ρωσικής εισβολής και θα χρησιμοποιήσουν τα έκτακτα κέρδη από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την αγορά όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υποστηρίζουμε την Ουκρανία και είναι επίσης ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε οι ίδιοι σε πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Σολτς σε μια συγκέντρωση του λεγόμενου τριγώνου της Βαϊμάρης, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας στο Βερολίνο. «Κοινός μας στόχος είναι και παραμένει να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας», είπε και πρόσθεσε: «Η υποστήριξή μας δεν θα μειωθεί».

Το «τρίγωνο της Βαϊμάρης» μιλάει με μία φωνή για την Ουκρανία-1

«Μιλήσαμε με μια φωνή»

«Η Πολωνία, η Γερμανία και η Γαλλία μιλούν με μια φωνή για θέματα ασφάλειας και δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο.

«Η σημερινή συνάντηση δείχνει ξεκάθαρα ότι κάποιες κακόβουλες φήμες, ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών πρωτευουσών είναι υπερβολικές», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Σήμερα μιλήσαμε με μια φωνή, πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια της ηπείρου μας», τόνισε.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT