Μεντβέντεφ: Φωτογραφία με αγχόνες για τη «ναζιστική μαφία του Κιέβου»

Μεντβέντεφ: Φωτογραφία με αγχόνες για τη «ναζιστική μαφία του Κιέβου»

«Παρουσιάζω στους δυτικούς φίλους μου μια εναλλακτική φωτογραφική εκδοχή της φόρμουλας ειρήνης για τη ναζιστική μαφία του Κιέβου», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Μεντβέντεφ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφία με αγχόνες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήρτησε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάνοντας λόγο για μια «εναλλακτική φωτογραφική εκδοχή της φόρμουλας ειρήνης» με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Telegram γράφει: «Παρουσιάζω στους δυτικούς φίλους μου μια εναλλακτική φωτογραφική εκδοχή της φόρμουλας ειρήνης για τη ναζιστική μαφία του Κιέβου (με βάση τις νομικές διαδικασίες στο Χάρκοβο το 1943). Εκεί θα κρεμαστούν επίσης οι μπ…οι που βομβαρδίζουν αμάχους στις πόλεις μας, και μαζί τους ένας άθλιος ονόματι Ρίνκεβιτς, που παριστάνει τον πρόεδρο της ανύπαρκτης χώρας της Λετονίας, ο οποίος ευχήθηκε τον θάνατο της Ρωσίας. Memento mori!».

Η δίκη του Χαρκόβου ήταν μια δίκη εγκλημάτων πολέμου που πραγματοποιήθηκε ενώπιον ενός σοβιετικού στρατιωτικού δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 1943 στο Χάρκοβο της Σοβιετικής Ενωσης.

Οι κατηγορούμενοι περιελάμβαναν έναν Σοβιετικό δωσίλογο, καθώς και Γερμανικό στρατιωτικό, αστυνομικό και προσωπικό των SS που ήταν υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κατοχικών πολιτικών κατά τη διάρκεια του γερμανοσοβιετικού πολέμου του 1941–45. Ηταν η πρώτη φορά που γερμανικό προσωπικό δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου από τους Συμμάχους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT