Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός των νεκρών από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό της Ουκρανίας αυξήθηκε σε τουλάχιστον 20, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 75, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ορισμένοι κάτοικοι αντιμετώπιζαν διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος ως αποτέλεσμα του πλήγματος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία θα λάβει μια «δίκαιη απάντηση» από τις δυνάμεις του Κιέβου για τη διπλή επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη της Οδησσού.

«Οι αμυντικές μας δυνάμεις θα κάνουν σίγουρα τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι οι Ρώσοι δολοφόνοι θα αισθανθούν τη δίκαιη απάντησή μας», είπε.

Ουκρανία: Στους 20 οι νεκροί από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό-1

Ο Πούτιν υπόσχεται απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα απαντήσει στους πρόσφατους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο ρωσικό έδαφος και κατήγγειλε τις παρεισφρήσεις φιλοουκρανών μαχητών, μια απόπειρα διατάραξης των προεδρικών εκλογών, τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει, ελλείψει υποψηφίων πλήρως αντίθετων με την πολιτική του.

Από σήμερα το πρωί, οι Ρώσοι καλούνται στις κάλπες, ενώ πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι χερσαίες επιθέσεις και τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οβίδες στη ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία, προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

«Τα πλήγματα αυτά του εχθρού δεν μένουν και δεν θα μείνουν ατιμώρητα», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τις χερσαίες παρεισφρήσεις, ο Πούτιν δήλωσε ότι «σε όλες τις κατευθύνσεις, ο εχθρός δεν είχε καμιά επιτυχία», παντού απωθήθηκε και αποσύρθηκε, ή μάλλον διέφυγε με βαριές απώλειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT