Επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «50 ένοπλοι νεκροί», λέει το Ισραήλ

Επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «50 ένοπλοι νεκροί», λέει το Ισραήλ

Η επιδρομή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας ξεκίνησε πριν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον στρατό να κατηγορεί τη Χαμάς ότι το χρησιμοποιεί για να κρύβει μέλη της και να σχεδιάζει επιθέσεις

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ενόπλους και συνέλαβαν 180 υπόπτους σε νέα τους επιδρομή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός σήμερα Τρίτη.

Η επιδρομή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας ξεκίνησε πριν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον στρατό να κατηγορεί τη Χαμάς ότι εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί για να κρύβει ένοπλα μέλη της και να σχεδιάζει επιθέσεις.

Τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από παλαιστινιακά πυρά εντός του συγκροτήματος, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποιούν επιδρομή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θυλάκου, το οποίο είχε βρεθεί στο στόχαστρο, από την πρώτη φάση ήδη του πολέμου, κατά την έναρξη της χερσαίας εισβολής στο βόρεια Γάζα

Αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αναφορές Παλαιστίνιων αξιωματούχων, το Ισραήλ σκότωσε την Τρίτη 14 ανθρώπους σε αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, πόλη η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την ισραηλινή κυβέρνηση να επανεξετάσει σχέδιο χερσαίας επίθεσης στην εν λόγω πόλη, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ απαντώντας ισχυρίστηκε ότι το ένα έκτο της μαχητικής δύναμης της Χαμάς –τέσσερα τάγματα μαχητών με τουφέκια και πυραύλους– βρίσκεται στη Ράφα και πρέπει να συντριβεί πριν ολοκληρωθεί ο πόλεμος. Η προοπτική έχει σημάνει συναγερμό στο εξωτερικό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο για τα πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλά κτίρια στη Ράφα.

Μεταξύ των νεκρών, περιλαμβάνονται τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, σύμφωνα με ιατρικές πηγές της Γάζας, που επικαλείται το Reuters. 

Η μετεγκατάσταση αμάχων και το Κάιρο

«Η θέση μας είναι ότι… μεγάλη χερσαία επιχείρηση θα ήταν λάθος», επανέλαβε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν χθες Δευτέρα, αναφερόμενος στη Ράφα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Οι βασικοί στόχοι που επιδιώκει το Ισραήλ στη Ράφα μπορούν να επιτευχθούν με άλλα μέσα», εξήγησε ο Σάλιβαν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ζήτημα. Ωστόσο, οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ισραηλινή πηγή που επικαλείται το Reuters, θα επικεντρωθούν σε σχέδια για τη μετεγκατάσταση αμάχων και ενδέχεται να εξετάσουν ενδεχόμενη συμβολή της Αιγύπτου.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 31.819 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ στον παλαστινιακό θύλακο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους έχουν σκοτώσει περίπου 14.000 ενόπλους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT