Συνάντηση Αμερικανών και Ισραηλινών για τη Ράφα την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ

Συνάντηση Αμερικανών και Ισραηλινών για τη Ράφα την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στη Ράφα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Η Ζαν-Πιέρ τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει ομάδα αποτελούμενη από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών και στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα μέσα τις επόμενες ημέρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει τη μεγαλύτερη δυνατή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται λιμός στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων, σύμφωνα με έκθεση μιας εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε χθες. Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση «καταστροφικής πείνας» έχει αυξηθεί σε 1,1 εκατομμύριο, σύμφωνα με την έκθεση του IPC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT