Ο Πούτιν υποσχέθηκε «ασφάλεια», εν μέσω επιθέσεων στις παραμεθόριες περιοχές

Ο Πούτιν υποσχέθηκε «ασφάλεια», εν μέσω επιθέσεων στις παραμεθόριες περιοχές

«Η Ρωσία θα απαντήσει» για τις ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα διασφαλίσει τις παραμεθόριες περιοχές της τις οποίες βομβαρδίζει η Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα Τετάρτη.

Οπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνάντησης με έμπιστους υποστηρικτές του στο Κρεμλίνο, «η Ρωσία έχει σχέδιο για το πώς θα απαντήσει», αλλά, όπως τόνισε, «δεν πρόκειται να επιτεθεί σε αμάχους στην Ουκρανία».

«Το πρωταρχικό καθήκον είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια. Χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι, οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται εύκολα, αλλά θα το κάνουμε», ανέφερε σε σχόλιά του που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Νωρίτερα σήμερα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ουκρανικό βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στη ρωσική βάση Eνγκελς

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GUR επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση Ενγκελς, βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους, νωρίτερα σήμερα.

Το Κίεβο «αξιολογούσε τις ζημιές», όπως δήλωσε στο Reuters πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Σαράτοφ, όπου βρίσκεται η βάση, ανέφερε ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην πόλη Ενγκελς, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

«Τα αποτελέσματα επαληθεύονται», ανέφερε η ουκρανική πηγή, σχολιάζοντας την επίθεση.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού γνωστοποίησε, επίσης σήμερα Τετάρτη, ότι η Ρωσία κατέρριψε 419 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 67 ρουκέτες κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, όπως μετέδωσε το Interfax.

Με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT