«Τεράστια» ρωσική επίθεση τη νύχτα στην Ουκρανία

«Τεράστια» ρωσική επίθεση τη νύχτα στην Ουκρανία

Ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή με δύο νεκρούς και τουλάχιστον 14 τραυματίες και περιοχές του Χάρκοβου να μένουν χωρίς ρεύμα. Για «τεράστια επίθεση» έκανε λόγο ο Ζελένσκι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας και νωρίτερα το πρωί, σήμερα Παρασκευή. 

Περίπου 15 ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Χάρκοβο, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ μέσω Telegram, αναφερόμενος σε σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων που είχαν στόχο τις υποδομές ηλεκτροδότησης και προκάλεσαν διακοπές της παροχής σε κάποιους τομείς.

Ο δήμαρχος Τερέχοφ δεν έκανε λόγο για θύματα. Σημείωσε ότι σταμάτησαν επίσης να λειτουργούν αντλιοστάσια του συστήματος ύδρευσης.

Στην κεντρική Ουκρανία, ο δήμαρχος της Κρεβί Ρι, ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις.

Στον Νότο, στη Ζαπορίζια, οι αρχές έκαναν λόγο για οκτώ πυραυλικά πλήγματα.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι βρίσκονταν ακόμα, νωρίτερα το πρωί, εν πτήσει προς διάφορους στόχους στην ουκρανική επικράτεια.

«Το μεγαλύτερο χτύπημα στην Ενέργεια»

Η ολονύκτια ρωσική επίθεση ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις από την έναρξη του πολέμου, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας.

Η Πολεμική Αεροπορία της χώρας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 92 από τους 151 πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν κατά της χώρας από τη Ρωσία.

Για τεράστια επίθεση έκανε λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Ο κόσμος βλέπει τους στόχους των Ρώσων τρομοκρατών όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: σταθμούς παραγωγής ενέργειας και γραμμές παροχής ενέργειας, ένα υδροηλεκτρικό φράγμα, συνηθισμένα οικιστικά κτήρια, ακόμη και ένα τρόλεϊ», έγραψε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT