ΗΠΑ προς Ουκρανία: Σταματήστε τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας

ΗΠΑ προς Ουκρανία: Σταματήστε τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας

Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ότι οι επιδρομές με drone σε ενεργειακές υποδομές και τα αντίποινα σε αυτές ανεβάζουν τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου, όπως αναφέρουν οι Financial Times

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν την Ουκρανία να σταματήσει τα χτυπήματα στη ρωσική ενεργειακή υποδομή, προειδοποιώντας ότι οι επιδρομές με drone κινδυνεύουν να προκαλέσουν αντίποινα και να ανεβάσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, αναφέρουν οι Financial Times, σήμερα Παρασκευή, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το ζήτημα.

Οι επιθέσεις συνέβαλαν στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου που έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν η Ουκρανία άρχισε για πρώτη φορά να στοχεύει τις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας.

Περαιτέρω ράλι στις τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποδυνάμωσε τις αξιολογήσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν και θα υπονόμευε τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει και οι δύο drones για να χτυπήσουν κρίσιμες υποδομές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεντρώσεις στρατευμάτων στη διάρκεια του πολέμου που συνεχίζεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια, με το Κίεβο να χτυπά ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές εγκαταστάσεις τους τελευταίους μήνες.

Κρεμλίνο: «Καλύτερα να έλεγαν για τους αμάχους»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφερε ότι είναι θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο σημείωσε ότι θα προτιμούσε διαφορετικό αίτημα.

«Είναι θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα προτιμούσαμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να καλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να εγκαταλείψει κυρίως την τρομοκρατική δραστηριότητα εναντίον στόχων αμάχων και κατοικιών», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα σχόλιά του αναφέρονταν σε ουκρανικό βομβαρδισμό της ρωσικής συνοριακής περιοχής Μπέλγκοροντ, όπου σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχου χάσει τη ζωή τους από τις 15 Φεβρουαρίου.

Κίεβο «Νόμιμοι στόχοι» 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρω-Ατλαντικής Ενσωμάτωσης της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου αποτελούν νόμιμους στόχους για τις δυνάμεις της Ουκρανίας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ίδιο δημοσίευμα ​​των Financial Times.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT