Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται, οι Παριζιάνοι φεύγουν

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται, οι Παριζιάνοι φεύγουν

Θα νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους και θα πάνε διακοπές - «Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία μας», λέει η Airbnb

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το παλιρροϊκό κύμα των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων χτυπήσει τη γαλλική πρωτεύουσα στα τέλη Ιουλίου, πολλοί Παριζιάνοι θα αδράξουν την ευκαιρία για να βγάλουν μερικά επιπλέον μετρητά νοικιάζοντας τα διαμέρισματά τους.

Τον Απρίλιο, διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, όχι στο κέντρο της πόλης, θα νοικιάζεται έναντι 90 ευρώ τη βραδιά, ενώ η τιμή του θα ανέβει στα 330 ευρώ τη βραδιά κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Reuters, διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με ιδιωτική βεράντα στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας, πιο κοντά στο κέντρο, θα ενοικιάζεται έναντι 500 ευρώ τη βραδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται, οι Παριζιάνοι φεύγουν-1
Οι Παριζιάνοι ετοιμάζουν τα διαμερίσματά τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων (φωτογραφία από Reuters).

«Θα υπάρχει πολύς κόσμος στο Παρίσι, όπου κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι. Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνει πιο περίπλοκη, οπότε προτιμώ να βρίσκομαι κάπου αλλού, όπου θα έχει λιγότερο κόσμο και θα είναι πιο ήσυχα», δήλωσε στο Reuters ο Μαρτέν Κασάν, διαχειριστής λογαριασμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο ίδιος ενδέχεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως εθελοντής κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ανω του 1 δισ. ευρώ ο «αντίκτυπος»

Η Airbnb θεωρεί ότι η διοργάνωση «Παρίσι 2024» θα αποτελέσει «το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της πλατφόρμας».

«Οικονομικά, προσιτά και βολικά καταλύματα στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες αλλά και στις γύρω περιοχές, οι οποίες είναι συνήθως λιγότερο τουριστικές», θα διατίθενται μέσω της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον Κλεμάν Ελρί, διευθυντή της Airbnb για τη Γαλλία και το Βέλγιο.

«Σύμφωνα με την Deloitte, οι διαμονές στην Airbnb θα επιτρέψουν στους οικοδεσπότες να δημιουργήσουν σημαντικό πρόσθετο εισόδημα και θα έχουν οικονομικό “αντίκτυπο” άνω του 1 δισ. ευρώ συνολικά στη Γαλλία», ανέφερε ο Ελρί, μιλώντας στο Reuters.

Το Παρίσι, ωστόσο, έχει αυστηρούς κανόνες και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν το διαμέρισμά τους το πολύ για 120 ημέρες τον χρόνο.

«Η αγορά θα ρυθμίσει τις τιμές»

«Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η διάρκεια, ωστόσο νόμος που αναμένεται να περάσει θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών αρχών μας και θα μπορέσουμε να πατάξουμε την παράνομη ενοικίαση με πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε στο Reuters ο αντιδήμαρχος στέγασης του Παρισιού Ζακ Μποντριέ.

«Οσο για τις τιμές, δεν περιμένω να είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς η αγορά θα τα ρυθμίσει όλα αυτά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT