Γάζα: Νέα συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ για να αποτραπεί αιματοχυσία στη Ράφα

Γάζα: Νέα συνεργασία ΗΠΑ-Ισραήλ για να αποτραπεί αιματοχυσία στη Ράφα

Μετά τη συζήτηση τη Δευτέρα μέσω Διαδικτύου, αναμένεται και συνάντηση την επόμενη εβδομάδα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν σήμερα, Δευτέρα, εναλλακτικές λύσεις στη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του εβραϊκού κράτους στην πόλη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η ιστοσελίδα Axios.

Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, η συζήτηση θα γίνει μέσω Διαδικτύου. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Τζέικ Σάλιβαν, αρκετοί υπάλληλοι του Πενταγώνου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Η ισραηλινή πλευρά θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Στρατηγικού Σχεδιασμού Ρον Ντέρμερ, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι και αξιωματούχους άμυνας και πληροφοριών.

Ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ως αυτό το στάδιο.

Τις προσεχείς ημέρες, πιθανότατα «την επόμενη εβδομάδα», αναμένεται να πραγματοποιηθεί και προσωπική συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών.

Οπως προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για μια επιχείρηση στη Ράφα, που βρίσκεται στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, έχει ήδη μεταφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη θέση ότι είναι αδύνατο να νικηθεί το κίνημα της Χαμάς χωρίς χερσαία επιχείρηση στον θύλακα και να επιτευχθεί μια τελική νίκη επί των ριζοσπαστών χωρίς την αποστολή στρατευμάτων στη Ράφα.

Στις 17 Μαρτίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σχέδια να πραγματοποιήσει αυτή την επιχείρηση σε λίγες εβδομάδες. Επιβεβαίωσε ότι τα επιχειρησιακά σχέδια για αυτήν την πόλη έχουν ήδη εγκριθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν να ξεκινήσει το Ισραήλ μεγάλες επιχειρήσεις στη Ράφα μόνο αφού προετοιμάσει σχέδια εκκένωσης και παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT