Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Αλ Σίφα

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από επιχείρησή τους εκεί για δύο εβδομάδες, κατά την οποία σκότωσαν Παλαιστίνιους ενόπλους σε συγκρούσεις και κατέσχεσαν όπλα και απόρρητα έγγραφα, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο ισραηλινός στρατός.

Η πολιορκία και εισβολή στο νοσοκομείο διήρκεσε δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, η επιχείρησή τους στο Αλ Σίφα, που ήταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θυλάκου πριν από τον πόλεμο που διαρκεί ήδη σχεδόν επτά μήνες, διεξήχθη αποτρέποντας προβλήματα σε αμάχους, ασθενείς και ιατρικές ομάδες.

«Οι μονάδες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) και της Γενικής Ασφάλειας ολοκλήρωσαν στοχευμένες επιχειρήσεις στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα και αποσύρθηκαν από την περιοχή του νοσοκομείου. Τα στρατεύματα σκότωσαν τρομοκράτες σε μάχες, ανέσυραν πολλά όπλα και έγγραφα πληροφοριών σε όλο το νοσοκομείο, ενώ απέτρεψαν παράλληλα την πρόκληση βλάβης σε πολίτες, ασθενείς και ιατρικό προσωπικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα η Χαμάς είχε αναφέρει τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων στο Αλ Σίφα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες στόχευσαν στην εξολόθρευση των μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης που κρύβονταν εκεί.

«Δεκάδες πτώματα μαρτύρων, ορισμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα και γύρω από αυτό», ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σε ανακοίνωσή του.

Απολογισμός

Το Σάββατο, ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Χέρτσι Χαλέβι χαρακτήρισε την επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού στο Αλ Σίφα «επιτυχημένη» και «πολύ σημαντικό επίτευγμα», προσθέτοντας ότι ο στρατός κατάφερε «να σκοτώσει και να συλλάβει πολλούς, πάρα πολλούς τρομοκράτες».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δύο εβδομάδων, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι σκότωσε περίπου 200 μέλη της Χαμάς και συνέλαβε περισσότερους από 800 υπόπτους για τρομοκρατία, από τους οποίους πάνω από 500 είναι μέλη είτε της Χαμάς είτε της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Jerusalem Post, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT