«Επικαιροποιημένη πρόταση» εκεχειρίας στη Γάζα κατέθεσε το Ισραήλ

«Επικαιροποιημένη πρόταση» εκεχειρίας στη Γάζα κατέθεσε το Ισραήλ

«Το Ισραήλ περιμένει από τους διαμεσολαβητές να πιέσουν περισσότερο τη Χαμάς προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Μπ. Νετανιάχου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα επιστρέψουν από τις συνομιλίες στο Κάιρο σήμερα Τρίτη, έχοντας συντάξει νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Στο πλαίσιο των συνομιλιών, με τη χρήσιμη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, οι διαμεσολαβητές διαμόρφωσαν επικαιροποιημένη πρόταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η Χαμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι το Ισραήλ περιμένει από τους διαμεσολαβητές να πιέσουν περισσότερο τη Χαμάς προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Η επικαιροποιημένη πρόταση εκεχειρίας έρχεται στον απόηχο του θανάτου επτά εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση στη Γάζα, τον οποίο η ΜΚΟ της οποίας ήταν μέλη αποδίδει σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων στο Ισραήλ κατά της κυβέρνησης και υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT