Ισραήλ: «Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας»

Ισραήλ: «Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας»

«Ηθελαν να σκοτώσουν τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας με αντιαρματική ρουκέτα και να απαγάγουν Ισραηλινούς στρατιώτες. Τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είχε επαφές με μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ματαίωσε η Σιν Μπετ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας πρόσθεσε ότι απέτρεψε επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθώς και σε άλλους στόχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επτά Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής και τέσσερις Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Οχθη έχουν συλληφθεί.

Οι ύποπτοι φέρονται να σχεδίαζαν πλήγματα σε κυβερνητικά κτίρια στην Ιερουσαλήμ, καθώς και σε στρατιωτικές βάσεις, ενώ προετοίμαζαν επίθεση στον οικισμό όπου διαμένει ο Μπεν Γκβιρ στη Δυτική Οχθη, επισημαίνεται.

Κατά τη Σιν Μπετ, ήθελαν να σκοτώσουν τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας με αντιαρματική ρουκέτα και να απαγάγουν Ισραηλινούς στρατιώτες. Τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είχε επαφές με μέλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ακροδεξιός υπουργός είχε πρόσφατα ζητήσει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, προτείνοντας σχεδιασμό νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η ισραηλινή αστυνομία είχε συλλάβει έναν Παλαιστίνιο με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT