Χαμάς: Οχι, δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Χαμάς: Οχι, δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, στο πρακτορείο Reuters ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον νέο γύρο συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που διεξάγεται στο Κάιρο με τη συμμετοχή αποστολών από το Ισραήλ, το Κατάρ και τις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση που αφορά την κατοχή και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο στις συνομιλίες στο Κάιρο», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της Χαμάς, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος».

Νωρίτερα σήμερα, αιγυπτιακή πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Καχέρα, το οποίο θεωρείται πως έχει δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος στις έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στα υπό συζήτηση θέματα.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έστειλαν ομάδες διαπραγμάτευσης στην Αίγυπτο χθες Κυριακή, μετά την άφιξη το Σάββατο του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, η παρουσία του οποίου υπογράμμισε την πίεση των ΗΠΑ για μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα και θα αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση εκεί.

Το Ισραήλ και η Χαμάς, που βρίσκονται σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από τον Οκτώβριο, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλύσουν τις διαφωνίες σχετικά με τα κύρια αιτήματά τους.

Η Χαμάς θέλει τον τερματισμό της επίθεσης του Ισραήλ και την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από το κατεστραμμένο έδαφος, ενώ το Ισραήλ θέλει μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα ορισμένους Παλαιστινίους στις φυλακές της χωρίς δέσμευση για τον τερματισμό του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT