Τραμπ: Κάθε Πολιτεία να αποφασίζει μόνη της για την άμβλωση

Τραμπ: Κάθε Πολιτεία να αποφασίζει μόνη της για την άμβλωση

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ είπε ότι υποστηρίζει «εξαιρέσεις» για τον βιασμό, την αιμομιξία και την προστασία της ζωής της μητέρας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι νόμοι για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ θα πρέπει να καθορίζονται από τις πολιτείες.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ είπε ότι υποστηρίζει «εξαιρέσεις» για τον βιασμό, την αιμομιξία και την προστασία της ζωής της μητέρας, επαναλαμβάνοντας ότι υποστηρίζει τη δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε καμία προοπτική εθνικής απαγόρευσης των αμβλώσεων πέραν ενός ορισμένου αριθμού εβδομάδων της εγκυμοσύνης, «διαψεύδοντας τις ελπίδες ορισμένων θρησκευόμενων και συντηρητικών υποστηρικτών του ότι θα επιδίωκε εθνικά όρια σε περίπτωση που επέστρεφε στον Λευκό Οίκο», σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Κατά το παρελθόν, είχε ταχθεί υπέρ μιας καθολικής απαγόρευσης των αμβλώσεων πέραν των 15 εβδομάδων κύησης.

«Πρέπει να ακολουθήσετε την καρδιά σας σε αυτό το ζήτημα. Αλλά να θυμάστε, πρέπει επίσης να κερδίσετε τις εκλογές για να αποκαταστήσουμε την κουλτούρα μας και να σώσουμε τη χώρα μας, η οποία αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, είναι ένα έθνος σε παρακμή», δήλωσε ο Τραμπ στο βίντεο.

Το 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ανατρέψει μία απόφαση-ορόσημο στην υπόθεση Roe v. Wade του 1973 θέτοντας τέρμα στο δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η ανατροπή αυτή είχε αποδοθεί, εν μέρει, στη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου και τις συντηρητικές επιλογές επί προεδρίας Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT