Ρωσία: Ερευνα για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» με αιχμές προς Ουκρανία και ΗΠΑ

Ρωσία: Ερευνα για «χρηματοδότηση της τρομοκρατίας» με αιχμές προς Ουκρανία και ΗΠΑ

«Διερευνώνται οι πηγές και κινήσεις χρηματικών ποσών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και η εμπλοκή συνεργατών δυτικών αρχών, κρατικών και εμπορικών οργανισμών»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας» για λογαριασμό της Ουκρανίας, εμπλέκοντας παράλληλα τις ΗΠΑ και συμμαχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα Ρώσων βουλευτών σχετικά με τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ».

«Διερευνώνται οι πηγές και κινήσεις χρηματικών ποσών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια και η εμπλοκή συνεργατών δυτικών αρχών, κρατικών και εμπορικών οργανισμών», υποστήριξε η Επιτροπή κατονομάζοντας την Burisma (μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που είχε έδρα το Κίεβο, και που στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είχε διατελέσει μέλος ο Χάντερ Μπάιντεν).

Χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως η Burisma λειτούργησε ως ενδιάμεσος κρίκος για κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν «τα τελευταία χρόνια για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό με στόχο την εξόντωση προσωπικοτήτων».

Η Ρωσία επιμένει επίσης ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν 144 άνθρωποι. Το Κίεβο και χώρες της Δύσης απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή των γεγονότων δεδομένου, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει προ πολλού την ευθύνη. 

Η συνεργασία του Χάντερ Μπάιντεν με την Burisma αποτελεί ένα από τα θέματα που φέρνουν συχνά στην επιφάνεια οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοι του Τζο Μπάιντεν. Ο γιος του Αμερικανού προέδρου αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε παράνομο ή ανήθικο, όπως και ο πατέρας του.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT