Ρωσία: Η Μόσχα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή

Ρωσία: Η Μόσχα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν ότι επίκεινται μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις ή πλήγματα με drones από το Ιράν ή από πληρεξούσιους της Τεχεράνης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, ειδικά στο Ισραήλ, στον Λίβανο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θεωρούν ότι επίκεινται μεγάλες πυραυλικές επιθέσεις ή πλήγματα με drones από το Ιράν ή από πληρεξούσιους της Τεχεράνης εναντίον στρατιωτικών ή κυβερνητικών στόχων, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το Bloomberg επικαλούμενο αμερικανικές και ισραηλινές πηγές ασφαλείας.

Το Ιράν, από την πλευρά του, επανέλαβε την απειλή ότι θα ανταποδώσει για το χτύπημα στο προξενείο του στη Δαμασκό, που προκάλεσε τον θάνατο δύο στρατιωτικών συμβούλων του, για το οποίο κατηγόρησε το Ισραήλ.

Επικαλούμενο πηγές με γνώση των εκτιμήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το Bloomberg ανέφερε ότι το Ιράν θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο στρατιωτικές και κυβερνητικές τοποθεσίες στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα, το ερώτημα είναι πότε –όχι εάν– η Τεχεράνη θα επιτεθεί στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT