Κρεμλίνο: Η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο δεν θα αλλάξει τη μεγάλη εικόνα στο μέτωπο

Κρεμλίνο: Η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο δεν θα αλλάξει τη μεγάλη εικόνα στο μέτωπο

Το Κίεβο, από την πλευρά του, θεωρεί «κρίσιμης σημασίας» τη βοήθεια αυτή για να απωθήσει το ρωσικό στρατό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι οποιαδήποτε νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο, όπου η Ουκρανία βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε πως η αμερικανική βοήθεια θα βοηθήσει ωστόσο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και θα αφήσει χρεωμένη την Ουκρανία.

«Αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να επηρεάσει την εξέλιξη της κατάστασης στα μέτωπα. (…) Αυτό δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κίεβο, από την πλευρά του, θεωρεί «κρίσιμης σημασίας» τη βοήθεια αυτή για να απωθήσει το ρωσικό στρατό.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης Ουκρανίας και Ισραήλ, παρά τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που απειλούν να τον εκδιώξουν, στην περίπτωση υπερψήφισης του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει κονδύλιο ύψους 61 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της Ουκρανίας. Το συνολικό ποσό των χρημάτων που παρέχονται στην Ουκρανία για την αγορά όπλων από τις ΗΠΑ είναι περίπου το ίδιο στα νομοσχέδια της Βουλής και της Γερουσίας – 13,8 δισ. δολάρια.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο πακέτων είναι πως στο νομοσχέδιο της Βουλής παρέχονται πάνω από 9 δισ. δολάρια σε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία σε μορφή δανείων «με δυνατότητα διαγραφής» – όρο που δεν περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της Γερουσίας που προβλέπει πλήρη αποπληρωμή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT