Δύσκολη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία – Ταχεία παράδοση όπλων ζήτησε ο Ζελένσκι

Δύσκολη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία – Ταχεία παράδοση όπλων ζήτησε ο Ζελένσκι

Νεκροί και τραυματίες σε ρωσική επίθεση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσική επίθεση προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε έξι την στην ουκρανική πόλη Χίρνιεκ, 12 χιλιόμετρα από την πιο τεταμένη περιοχή του μετώπου, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών για το χτύπημα, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης στο Telegram.

Εικόνες που επισύναψε στην ανάρτηση έδειχναν ιδιωτικές κατοικίες που καταστράφηκαν από πυρκαγιές και υπέστησαν ζημιές από τα ωστικά κύματα.

Το Χίρνιεκ απέχει μόλις περίπου 12-15 χιλιόμετρα από την ενεργή ζώνη μάχης κοντά στην ουκρανική Μαριίνκα στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει την επιθετική τους ώθηση.

Ο αρχηγός του στρατού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι περιέγραψε πρόσφατα την κατάσταση στην περιοχή Μαριίνκα ως μία από τις πιο δύσκολες.

Τα ουκρανικά στρατεύματα περιμένουν απεγνωσμένα την εισροή νέων πυρομαχικών και όπλων, η οποία καθυστερεί εδώ και μήνες εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Παρόλο που ορισμένα όπλα έχουν ήδη έρθει, ο πρόεδρος Ζελένσκι ζήτησε επιτάχυνση των παραδόσεων, λέγοντας ότι ολόκληρη η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξαρτάται άμεσα από αυτό.

Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT