Κλίμα έντασης στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 1.600 οι συλλήψεις

Κλίμα έντασης στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 1.600 οι συλλήψεις

Περισσότεροι από 1.600 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου, σύμφωνα με τους New York Times.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβρασμός επικρατεί στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, καθώς από τις 18 Απριλίου, οπότε έγιναν οι πρώτες συλλήψεις στο Κολούμπια, συνολικά έχουν τεθεί υπό κράτηση περί τους 1.600 φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, σύμφωνα με την καταμέτρηση των New York Times.

Στα αμερικανικά πανεπιστήμια, από το βράδυ της Μ. Τρίτης, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο City College της Νέας Υόρκης, που οδήγησε στη σύλληψη περίπου 300 διαδηλωτών που είχαν στήσει καταυλισμούς και είχαν καταλάβει ακαδημαϊκά κτίρια.

Οι διαδηλωτές στο Κολούμπια συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με στόχο την εκκένωση του κτιρίου Χάμιλτον Χολ που τελούσε υπό κατάληψη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Τετάρτης, η παρουσία της αστυνομίας σε μία σειρά πανεπιστημίων ήταν έντονη. Ι

σχυρές δυνάμεις αναπτύχθηκαν -μεταξύ άλλων- στο Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης και στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

Στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπτατο καθώς οι διαδηλωτές μάζευαν τα σκουπίδια και οι διοικητικοί υπάλληλοι ακύρωναν τα μαθήματα μετά από μια νύχτα χάους.

Στη Νέα Υόρκη, ένα drone της αστυνομίας πετούσε πάνω από τους διαδηλωτές το απόγευμα της Μ. Τετάρτης στην πανεπιστημιούπολη του Φόρνταμ στο Μανχάταν.

Φοιτητές σε πολλά πανεπιστήμια παραμένουν σε καταυλισμούς που έχουν στήσει μέσα στα κάμπους για λόγους διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα, δείχνοντας ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να υποχωρήσουν.

Κλίμα έντασης στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 1.600 οι συλλήψεις-1
  • Μετά την ένταση και τις συλλήψεις, η πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια παρέμεινε κλειστή για όλους, εκτός από τους φοιτητές που διαμένουν εκεί και τους υπαλλήλους που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.
  • Διαδηλωτές συνελήφθησαν στο City College στο Χάρλεμ το βράδυ της Μ. Τρίτης, αφού ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να καταλάβουν ένα διοικητικό κτίριο.
  • Στο Τουλέιν, 14 άτομα συνελήφθησαν, καθώς οι πολιτειακές και τοπικές δυνάμεις βοήθησαν την αστυνομία της πανεπιστημιούπολης να διαλύσει τους διαδηλωτές.
  • Στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης ψέκασε με χημικά τους φοιτητές, στην προσπάθεια της να διαλύσει μία διαδήλωση.
  • Στο Ρόουντ Αιλαντ, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μπράουν διέλυσαν τον καταυλισμό τους.
  • Στη δυτική ακτή, η αστυνομία έθεσε τέλος στην οκταήμερη κατάληψη ενός κτιρίου διοίκησης στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT