Αποπέμπεται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Αποπέμπεται ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Ο Κουμπράκοφ ανέφερε ότι δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητές του στο Κοινοβούλιο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη, την αποπομπή του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος επέβλεψε την προσπάθεια ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς και τις προσπάθειες δημιουργίας ναυτιλιακού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον 41χρονο αξιωματούχο. Ο Κουμπράκοφ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το ζήτημα της αποπομπής του δεν είχε τεθεί ενώπιόν του πριν από την ψηφοφορία, καθώς και πως δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητές του στο Κοινοβούλιο.

Τα ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι βουλευτές του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέταζαν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν δύο ξεχωριστά υπουργεία για την εποπτεία των υποδομών και των περιφερειακών πολιτικών για τα οποία ήταν υπεύθυνος.

Ο Κουμπράκοφ διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του 2022. Πριν από αυτό ήταν υπουργός Υποδομών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT