Λευκός Οίκος: Λυπηρό που δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για τη Γάζα

Λευκός Οίκος: Λυπηρό που δεν έχουμε ακόμα συμφωνία για τη Γάζα

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή», τόνισε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ εργάζονται σκληρά, «για να κρατήσουμε τις δύο πλευρές στη διαδικασία»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνομιλίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι, ολοκληρώθηκαν προς το παρόν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ωστόσο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ εκτιμούν πως τα εμπόδια μπορούν ακόμα να ξεπεραστούν.

«Προφανώς και δεν έχουμε ακόμα συμφωνία και αυτό είναι βαθιά λυπηρό», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Οπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι οι κατ’ ιδίαν επαφές έχουν προς το παρόν ολοκληρωθεί, «εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε τις δύο πλευρές στη διαδικασία».

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι εφικτή», τόνισε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως η επίτευξη συμφωνίας «απαιτεί ηγετικές ικανότητες και ηθικό θάρρος».

Ερωτηθείς για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως οι ΗΠΑ «παρακολουθούν με ανησυχία τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ», καθώς και ότι «επιθυμούν την άμεση επαναλειτουργία του συνοριακού περάσματος», στη νότια πόλη της Γάζας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η δραστηριότητα που καταγράφεται δεν παραπέμπει σε εισβολή μεγάλης κλίμακας. «Φαίνεται να επικεντρώνεται κοντά στο πέρασμα και σε μεγάλο βαθμό με τις δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί εκεί από την αρχή. Υπό αυτά τα δεδομένα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία», δήλωσε ο Κίρμπι.

«Για άλλη μια φορά προτρέπουμε τους Ισραηλινούς να ανοίξουν αμέσως το πέρασμα αυτό για τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT