Μπέλγκοροντ: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο μετά από βομβαρδισμό – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Μπέλγκοροντ: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο μετά από βομβαρδισμό – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης - Σύμφωνα με το TASS, υπάρχουν εγκλωβισμένοι διασώστες κάτω από τα συντρίμμια.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση τμήματος ενός πολυώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στην ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ

Την είδηση, αρχικά μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS επικαλούμενα ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ, κατέρρευσαν τουλάχιστον 10 όροφοι της μεγάλης πολυκατοικίας. 

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δεν ανέφεραν την αιτία της κατάρρευσης του συγκροτήματος.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ ανέφερε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από βομβαρδισμό των Ουκρανών. «Το Μπέλγκοροντ δέχθηκε μαζικούς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα άμεσου πλήγματος από βλήμα σε πολυκατοικία, κατέρρευσε ολόκληρη η είσοδος από τον δέκατο έως τον πρώτο όροφο», κατήγγειλε ο ίδιος. 

Μπέλγκοροντ: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο μετά από βομβαρδισμό – Τουλάχιστον επτά νεκροί-1
Φωτ.: REUTERS/Stringer

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται εγκλωβισμένοι διασώστες των συνεργείων που είχαν σπεύσει προς βοήθεια τυχόν παγιδευμένων εκεί. 

Μπέλγκοροντ: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο μετά από βομβαρδισμό – Τουλάχιστον επτά νεκροί-2
Φωτ.: REUTERS/Stringer

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι δυνάμεις αεράμυνάς του κατέστρεψαν δύο συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους σοβιετικής εποχής που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις ουκρανικές δυνάμεις πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT