Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Σεβαστείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Σεβαστείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι ανέφερε στο μήνυμά της

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Για να συνεχίσει η Βόρεια Μακεδονία την επιτυχή πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας να συνεχίσει η χώρα την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Χ.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείο Εξωτερικών που έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, διαμηνύοντας πως τόσο οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας όσο και η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT