«Εγκώμιο» Τραμπ στον κινηματογραφικό serial killer Χάνιμπαλ Λέκτερ – «Υπέροχος άνθρωπος»

«Εγκώμιο» Τραμπ στον κινηματογραφικό serial killer Χάνιμπαλ Λέκτερ – «Υπέροχος άνθρωπος»

Στην ομιλία του Σαββάτου, επικαλέστηκε επίσης ξανά τον Αλ Καπόνε για να αναφερθεί στις δικές του δικαστικές περιπέτειες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως πρόεδρος επαίνεσε τον κινηματογραφικό κατά συρροή δολοφόνο Χάνιμπαλ Λέκτερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, αποκαλώντας τον «τελευταίο, σπουδαίο» και καταδικάζοντας «ανθρώπους που αφήνονται ελεύθεροι στη χώρα μας και δεν τους θέλουμε». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον σίριαλ κίλερ που ενσάρκωσε ο Αντονι Χόπκινς στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» ως «έναν υπέροχο άνθρωπο», προτού στρέψει τα πυρά του στους «ανεπιθύμητους» μετανάστες που περνούν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς άδεια. 

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γουάλντγουντ του Νιου Τζέρσεϊ, μπροστά σε ένα πλήθος σχεδόν 80.000 ανθρώπων. 

«Τχει δει ποτέ κανείς τη “Σιωπή των αμνών”; Ο αείμνηστος, σπουδαίος Χάνιμπαλ Λέκτερ. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Συχνά είχε έναν φίλο για δείπνο. Θυμάστε την τελευταία σκηνή; “Με συγχωρείτε, πρόκειται να έχω έναν φίλο για δείπνο”, καθώς περνούσε ο καημένος γιατρός. “Θα έχω έναν φίλο για δείπνο”. Συγχαρητήρια. Αείμνηστος, μεγάλος Χάνιμπαλ Λέκτερ».

Ο Τραμπ συνέχισε την παραληρηματική ομιλία του στρεφόμενος κατά της παράτυπης μετανάστευσης: «Εχουμε ανθρώπους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι στη χώρα μας, τους οποίους δεν θέλουμε στη χώρα μας, και έρχονται εντελώς ανεξέλεγκτα, εντελώς χωρίς έλεγχο. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό. Καταστρέφουν τη χώρα μας και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και καλύτερα να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, γιατί, αν δεν το κάνουμε, η χώρα μας είναι καταδικασμένη». 

Ο Τραμπ συχνά ισχυρίζεται πως όσοι περνούν τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι βίαιοι εγκληματίες ή ψυχικά ασθενείς που έχουν σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από άλλες χώρες – ισχυρισμός που δεν στηρίζεται σε στοιχεία, με τις συνοριακές αρχές να επιβεβαιώνουν πως η πλειονότητα των μεταναστών είναι ευάλωτες οικογένειες που προσπαθούν να διαφύγουν από την ανέχεια και τη βία των χωρών τους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επικαλείται τη «Σιωπή των Αμνών» ο τέως πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωσή του εξυμνώντας σαν «θρυλικό» τον Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Αλλο προσφιλές πρόσωπο στο οποίο καταφεύγει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για συγκρίσεις ή αιχμές προς τον αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, είναι ο Αλ Καπόνε

Στην ομιλία του Σαββάτου, επικαλέστηκε ξανά τον διαβόητο γκάνγκστερ για να αναφερθεί στις δικές του δικαστικές περιπέτειες. 

«Μου έχουν απαγγελθεί περισσότερες κατηγορίες από τον μεγάλο Αλφόνσο Καπόνε. “Ο Σημαδεμένος”», δήλωσε. «Ο Αλ Καπόνε ήταν τόσο κακός που, αν πήγαινες για δείπνο μαζί του και δεν του άρεσες, ήσουν νεκρός το επόμενο πρωί. Και εμένα μου απαγγέλθηκαν περισσότερες κατηγορίες απ’ ό,τι σε εκείνον».

Πηγή: Guardian-New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT