Γάζα: «Θέμα ωρών» η κατάρρευση του συστήματος υγείας

Γάζα: «Θέμα ωρών» η κατάρρευση του συστήματος υγείας

Τι προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θυλάκου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε ότι το σύστημα περίθαλψης στον θύλακο βρίσκεται σε απόσταση ωρών από την κατάρρευση ελλείψει καυσίμων.

«Απέχουμε λίγες ώρες από την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ελλείψει των αναγκαίων καυσίμων για τη λειτουργία των γεννητριών των νοσοκομείων, των ασθενοφόρων και των μέσων μεταφοράς του προσωπικού», προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τις 7 Οκτωβρίου και η ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχεται με το σταγονόμετρο.

Σημειώνεται πως οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πολλαπλασιάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας και είχαν στο στόχαστρο ειδικά τη Ράφα (νότια), όπου βρίσκονται 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους βίαια εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου.

Αψηφώντας τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις –η Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φοβούνται πολύ βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων–, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιμένει να λέει πως θα διεξαχθεί ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα, κατ’ αυτόν το τελευταίο οχυρό των ταγμάτων της Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT