Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη αν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία

Η Ρωσία έχει αυξήσει τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να σταλούν κάποια στιγμή δυτικά στρατεύματα εκεί.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν η Δύση θέλει να πολεμήσει για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία είναι έτοιμη γι’ αυτό, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι δικαίωμά τους – αν θέλουν να γίνει στο πεδίο της μάχης, θα γίνει στο πεδίο της μάχης», ανέφερε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία έχει αυξήσει τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ από τότε που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο να σταλούν κάποια στιγμή δυτικά στρατεύματα εκεί.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ήταν δυνητικά εξαιρετικά επικίνδυνη. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος έχει υπηρετήσει δύο δεκαετίες ως υπουργός Εξωτερικών, μιλούσε στο κοινοβούλιο για την εκ νέου ανάδειξή του στη θέση αυτή σε νέα κυβέρνηση που σχηματίζεται μετά την έναρξη της νέας εξαετούς θητείας του Πούτιν αυτό τον μήνα.

«Τελεσίγραφο προς τη Μόσχα»

Σύμφωνα με το RIA ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελβετία τον επόμενο μήνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας ισοδυναμούν με τελεσίγραφο προς τη Μόσχα.

Ο ίδιος συνέκρινε την κατάσταση με «επίπληξη προς μαθητή», του οποίου η τύχη κρίνεται από τους δασκάλους του, ενώ ο ίδιος βρίσκεται εκτός αίθουσας, ανέφερε το πρακτορείο.

«Δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι σε κανέναν και ειδικά σε εμάς», τόνισε ο Λαβρόφ. «Η διάσκεψη… καταλήγει σε επαναδιατύπωση του τελεσίγραφου προς τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT