Τουρκία: Συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε να εξαγάγει αράχνες και σκορπιούς

Τουρκία: Συνελήφθη άνδρας που επιχείρησε να εξαγάγει αράχνες και σκορπιούς

Η αστυνομία κατέσχεσε δεκάδες σάκους που περιείχαν περίπου 1.500 σκορπιούς και αράχνες. Κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ύποπτος είναι έφορος στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να εξαγάγει παράνομα από την Τουρκία δηλητηριώδεις αράχνες και σκορπιούς, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ύποπτος είναι έφορος στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία κατέσχεσε από τις αποσκευές του δεκάδες σάκους που περιείχαν περίπου 1.500 σκορπιούς και αράχνες, μεταξύ των οποίων και ταραντούλες. Κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν υγρά, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο ύποπτος ονομάζεται Λορέντζο Πρεντίνι και είναι έφορος σε αμερικανικό μουσείο, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποια είναι η πηγή του. Από την πλευρά του, το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα είδη που κατασχέθηκαν είναι ενδημικά στην Τουρκία και ότι το DNA τους θα μπορούσε να αντιγραφεί, ενώ το δηλητήριό τους, αφού εξαχθεί χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαρμάκων.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα φάρμακα έχουν μεγάλη οικονομική αξία και επομένως η εξαγωγή αυτών των ειδών απαγορεύεται αυστηρά», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εμπορική αγορά ενός λίτρου φαρμάκου που παράγεται από το δηλητήριο του σκορπιού φτάνει τα 10 εκατ. δολάρια.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος, τον οποίο δεν κατονόμασαν, διώκεται βάσει του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT