Γερμανία: Στόχος βανδαλισμού το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Γερμανία: Στόχος βανδαλισμού το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος βανδαλισμού έγινε το μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο κοιμητήριο της ιδιαίτερης πατρίδας του, στο Οφενμπουργκ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με τις τοπικές εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα τη Δευτέρα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag, Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT