Η Αγκελα Μέρκελ θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της τον Νοέμβριο

Η Αγκελα Μέρκελ θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της τον Νοέμβριο

Το βιβλίο, με τίτλο «Ελευθερία: Απομνημονεύματα 1954-2021», θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα απομνημονεύματα της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, με τίτλο «Ελευθερία: Απομνημονεύματα 1954-2021», θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, τρία χρόνια μετά το τέλος της 16ετούς θητείας της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκδότης της.

Η πρώην καγκελάριος, η οποία γίνεται 70 ετών τον Ιούλιο, συνέγραψε το βιβλίο μαζί με την επί χρόνια σύμβουλο της επί πολιτικών θεμάτων, Μπεάτε Μπάουμαν.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Kiepenheuer & Witsch, το βιβλίο θα αναφέρεται στη ζωή της Μέρκελ στα δύο γερμανικά κράτη, 35 χρόνια στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και 35 χρόνια στην επανενωμένη Γερμανία.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρεται πως την πρώην καγκελάριο, η οποία γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954 αλλά μετακόμισε στην Ανατολική Γερμανία με την οικογένειά της λίγο αργότερα, σε όλη της τη ζωή απασχολούσε το ζήτημα της ελευθερίας, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

«Χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε συνταγματικό κράτος, ούτε προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει η ίδια.

Σε προσωπικό επίπεδο, προσθέτει, ελευθερία σημαίνει «να μην σταματάς να μαθαίνεις, να μην χρειάζεται να μένεις στάσιμος, αλλά να είσαι σε θέση να προχωρήσεις παραπέρα, ακόμη και όταν αποχωρήσεις από την πολιτική».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

Η Μέρκελ ήταν στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης για 16 χρόνια μεταξύ του 2005 και 2021. Υπήρξε επίσης η πρώτη γυναίκα που έγινε καγκελάριος της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT