«Τι πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτό; 150.000;» – Ο διάλογος του Τραμπ με τον πρώην δικηγόρο του

«Τι πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτό; 150.000;» – Ο διάλογος του Τραμπ με τον πρώην δικηγόρο του

Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, καταθέτει στην ιστορική δίκη του πρώην προέδρου για τα λεφτά που διαχειρίστηκε ώστε να αποσιωπηθούν ιστορίες επιβαρυντικές για την εικόνα του πελάτη του

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν καταθέτει στην ιστορική δίκη του πρώην προέδρου για τα λεφτά που διαχειρίστηκε ώστε να αποσιωπηθούν ιστορίες επιβαρυντικές για την εικόνα του πελάτη του.

Ο Κοέν μίλησε στους ενόρκους για τη συμφωνία με τον πρώην εκδότη του National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ, προκειμένου να μη δημοσιευθούν αρνητικές ιστορίες για τον Τραμπ. Στόχος των εισαγγελέων είναι να στοιχειοθετήσουν τη φερόμενη εμπλοκή του Τραμπ σε σχέδιο δωροδοκίας.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Τραμπ παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία για να καλύψει τα 130.000 δολάρια που έδωσε στον Κοέν για την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει τη φερόμενη σχέση τους το 2006, πριν τις εκλογές του 2016. 

Ο Κοέν ισχυρίστηκε ότι όταν ο Τραμπ ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια για την προεδρία, του είπε να είναι προετοιμασμένος για «πολλές γυναίκες» που θα μπορούσαν να εμφανιστούν. 

Ο Κοέν έδωσε μερικές παρασκηνιακές λεπτομέρειες σχετικά με παρόμοια υπόθεση, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ένα πρώην μοντέλο του Playboy που ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με τον Τραμπ.

Ο Κοέν κατέθεσε ότι ο Τραμπ του είχε ζητήσει να μιλήσει με τον οικονομικό διευθυντή του Οργανισμού Τραμπ, Αλεν Βάισελμπεργκ, για να χειριστεί την καταβολή χρημάτων στον Πέκερ, ο οποίος είχε δώσει στην ΜακΝτούγκαλ 150.000 δολάρια για την ιστορία της.

Ο Κοέν ισχυρίζεται ότι ο Βάισελμπεργκ είχε τότε τονίσει ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την εταιρεία για την καταβολή χρημάτων στον Πέκερ. Ο στόχος, φέρεται να είπε ο Βάισελμπεργκ στον Κοέν, ήταν να μη συνδεθεί καθόλου το όνομα του Τραμπ με την πληρωμή.

Ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στο δικαστήριο ακούγοντας την κατάθεση του Κόεν, αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος.

Στο δικαστήριο, οι δικαστές και οι ένορκοι άκουσαν μία ηχογραφημένη συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικλ Κοέν από το 2016, κατά την οποία συζητούσαν για τη ΜακΝτούγκαλ.

«Πρέπει να ανοίξω μια εταιρεία για τη μεταφορά όλων αυτών των πληροφοριών σχετικά με τον φίλο μας, τον Ντέιβιντ», ακούγεται να λέει ο Κοέν, εννοώντας τον εκδότη του National Enquirer, Ντέιβιντ Πέκερ.

Ο Πέκερ ζητούσε να αποζημιωθεί για τα 150.000 δολάρια που είχε δώσει στη ΜακΝτούγκαλ για τη φερόμενη σχέση της με τον Τραμπ, προκειμένου να μη τη δημοσιεύσει. 

«Λοιπόν, τι πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτό; Εκατόν πενήντα;» ακούγεται η χαρακτηριστική φωνή του Τραμπ.

Υστερα από περίπου 90 λεπτά κατάθεσης, ο Κοέν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην καταβολή χρημάτων που οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Τραμπ στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η εισαγγελέας Σούζαν Χόφινγκερ ρώτησε τον Κοέν για το πώς γνώρισε τον Κιθ Ντέιβιντσον, ο οποίος εκπροσωπούσε την πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς στις διαπραγματεύσεις για τα χρήματα.

Ο Κοέν λέει ότι ο Ντέιβιντσον επιχείρησε να τον πείσει να αποσιωπήσει μια ιστορία για την Ντάνιελς και τη φερόμενη σεξουαλική επαφή με τον Τραμπ, που είχε δημοσιευθεί σε έναν λιγότερο γνωστό ιστότοπο. Το άρθρο τελικώς αφαιρέθηκε.

Γραπτά μηνύματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο καταδεικνύουν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ενήμερος για τη συμφωνία με τη ΜακΝτούγκαλ.

Για την υπόθεση, ο Κοέν αντάλλαξε μηνύματα με τον σωματοφύλακα του Τραμπ, Κιθ Σίλερ. Στα μηνύματα ο Κοέν ρωτά τον Σίλερ «πού είναι το αφεντικό». Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ εξηγεί στο δικαστήριο ότι προσπαθούσε να ενημερώσει τον Τραμπ για το μοντέλο του Playboy. 

Με πληροφορίες από CNN και BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT