Ισραηλινοί εμπόδισαν αυτοκινητοπομπή με βοήθεια για τη Γάζα – Τέσσερις συλλήψεις

Ισραηλινοί εμπόδισαν αυτοκινητοπομπή με βοήθεια για τη Γάζα – Τέσσερις συλλήψεις

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ έπειτα από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που αντιδρούν στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών «σε περιοχή που ελέγχεται από τη Χαμάς»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισραηλινοί διαδηλωτές εμπόδισαν σήμερα μια αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια με κατεύθυνση προς τη Γάζα. Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς αντίστοιχων περιστατικών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. 

Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, συνελήφθησαν στο σημείο ελέγχου Ταρκουμίγια, δυτικά της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους διαμαρτυρόμενους. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αυτούς που μπλόκαραν την πομπή να πετούν από τα φορτηγά τις προμήθειες που μεταφέρονταν. Το περιεχόμενο ορισμένων χαρτοκιβωτίων άνοιξε με αποτέλεσμα να χυθεί στον δρόμο. 

«Υπό το φως περιστατικών διατάραξης της τάξης που σημειώθηκαν σήμερα, οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα που κατέληξε στη σύλληψη πολλών υπόπτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή αστυνομία. «Η έρευνα συνεχίζεται ενεργά», πρόσθεσε. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ έπειτα από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που αντιδρούν στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών «σε περιοχή που ελέγχεται από τη Χαμάς», σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT