Βαλτιμόρη: Ελεγχόμενες εκρήξεις για την απομάκρυνση των συντριμμιών

Βαλτιμόρη: Ελεγχόμενες εκρήξεις για την απομάκρυνση των συντριμμιών

Θα επιχειρηθεί απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι από την πλώρη του φορτηγού πλοίου Dali. Το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι στοχεύει να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση στο λιμάνι μέχρι τέλος Μαΐου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελεγχόμενες εκρήξεις θα επιχειρηθεί η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, από την πλώρη του φορτηγού πλοίου Dali, μετά την πρόσκρουση που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Οπως ανακοίνωσε το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού, οι εκρήξεις θα σπάσουν τον πυλώνα της γέφυρας σε μικρά τμήματα, επιτρέποντας στα συνεργεία να απομακρύνουν τα μεταλλικά συντρίμμια. Οι εργασίες είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή, ωστόσο, καθυστέρησαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στη συνέχεια, αναμένεται η απομάκρυνση του πλοίου από το κεντρικό κανάλι, προκειμένου να επαναλειτουργήσει πλήρως το λιμάνι. Μετά το δυστύχημα στις 26 Μαρτίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα, άνοιξαν τέσσερις προσωρινοί δίαυλοι, επιτρέποντας την επανέναρξη ορισμένων δρομολογίων. Το Σώμα δήλωσε ότι στοχεύει να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση στο λιμάνι μέχρι το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ανοικοδόμηση της γέφυρας θα κοστίσει 1,7 έως 1,9 δισ. δολάρια και η ολοκλήρωσή της αναμένεται μέχρι το φθινόπωρο του 2028.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, το FBI ξεκίνησε ποινική έρευνα για το περιστατικό, η οποία στοχεύει να καθορίσει «τουλάχιστον εν μέρει» εάν το πλήρωμα απέπλευσε γνωρίζοντας πως το πλοίο παρουσίαζε σοβαρά μηχανολογικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT