Ρωσία: Το δόγμα του νέου υπουργού Αμυνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: Το δόγμα του νέου υπουργού Αμυνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει με τις ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων, δήλωσε ο προταθείς από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, Αντρέι Μπελούσοφ, ενώ τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων, δήλωσε την Τρίτη ο προταθείς από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως υποψήφιος υπουργός Αμυνας, Αντρέι Μπελούσοφ.

Οπως ανέφερε ο Μπελούσοφ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού στο υπουργείο Αμυνας, η Ρωσία πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια τέτοια νίκη.

Πρόσθεσε δε ότι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

Ο Μπελούσοφ, ως οικονομολόγος τον οποίο ο Πούτιν πρότεινε απρόσμενα την Κυριακή, είπε ότι ο στρατιωτικός τομέας απαιτεί περισσότερη απόδοση και καινοτομία.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση σχετίζεται με τη χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Και εδώ δεν πρέπει μόνο να μάθουμε, πρέπει να προλαμβάνουμε τον εχθρό», τόνισε ο Μπελούσοφ. Είπε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί «νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου».

Ο Πούτιν έχει αναθέσει στον Μπελούσοφ, ο οποίος δεν έχει στρατιωτική εμπειρία, να μεγιστοποιήσει την απόδοση της οικονομίας πολέμου της Ρωσίας, καθώς ο στρατός προσπαθεί να εισχωρήσει πιο βαθιά στην Ουκρανία, στο τρίτο έτος της σύγκρουσης.

Ο Μπελούσοφ διορίσθηκε στη θέση αυτή εν μέσω ενός μεγάλου σκανδάλου δωροδοκίας στο υπουργείο Αμυνας, το οποίο διευρύνθηκε σήμερα με τη σύλληψη ενός ακόμη ανώτερου αξιωματούχου.

Ο Μπελούσοφ είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά.

Δεν υπάρχει όμως ανάγκη για μια ακόμη μαζική επιστράτευση, είπε. Ο Πούτιν στα τέλη του 2022 είχε δώσει εντολή για την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, σε μια αντιλαϊκή κίνηση που ώθησε χιλιάδες Ρώσους να εγκαταλείψουν τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευσή τους.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT