ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ «κυνηγά» τις εκλογές κόντρα στις πιθανότητες

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ «κυνηγά» τις εκλογές κόντρα στις πιθανότητες

Συγκέντρωσε υπερδιπλάσιες υπογραφές από τις απαιτούμενες και κατάφερε να μπει στο ψηφοδέλτιο του Τέξας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνά τις προσδοκίες η πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του ανεξάρτητου υποψήφιου στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, με τον ίδιο να συγκεντρώνει υπερδιπλάσιες από τις απαιτούμενες υπογραφές για την είσοδο στο ψηφοδέλτιο του Τέξας. Η συμμετοχή στο εν λόγω ψηφοδέλτιο απαιτεί πάνω από 100.000 υπογραφές από εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ο Κένεντι και η προεκλογική του ομάδα έχουν ήδη καταφέρει να μπουν στα ψηφοδέλτια τεσσάρων πολιτειών το τελευταίο διάστημα και έχουν ολοκληρώσει τη συλλογή υπογραφών σε άλλες εννέα. Παράλληλα, συνεχίζουν να μαζεύουν υπογραφές σε ακόμη 29 πολιτείες. 

«Οι ειδικοί έλεγαν στην αρχή αυτής της εκστρατείας ότι θα ήταν αδύνατο να μπούμε στο ψηφοδέλτιο, και τώρα μπήκαμε σε αυτό του Τέξας. Αν μπορούμε να μπούμε στο Τέξας, μπορούμε να μπούμε παντού», είπε χαρακτηριστικά ο Κένεντι. Ελπίδα της προεκλογικής ομάδας του είναι να καταφέρει να μπει στα ψηφοδέλτια όλων των αμερικανικών πολιτειών. Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις εκλογές του Νοεμβρίου

«Τους τελευταίους δύο τρεις μήνες, έχω εντυπωσιαστεί πολύ με την εκστρατεία Κένεντι, επειδή μπόρεσε να ελιχθεί έξυπνα και να μπει σε ψηφοδέλτια που ήταν δύσκολα. Ακούγεται ότι τα πήγαν πολύ καλά τόσο στο Τέξας όσο και στη Νέα Υόρκη, και αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό», δήλωσε ο Μάικλ Αρνο, η εταιρεία του οποίου συνεργάζεται με τον πολιτικό οργανισμό «No Labels». 

Ο Κένεντι αποφάσισε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος μετά την αποχώρησή του από τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ουσιαστικά η εκστρατεία του ξεκίνησε τότε από το μηδέν και ως εκ τούτου η είσοδος σε όλα τα ψηφοδέλτια φαινόταν απίθανη. Συνήθως οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρέπει να σχεδιάσουν την εκστρατεία τους για μήνες ή ακόμη και χρόνια προτού ξεκινήσουν. 

Τώρα, η προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι έχει συγκεντρώσει υπογραφές σε πολιτείες με αυστηρές απαιτήσεις, όπως το Τέξας και η Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα επιδιώκει και άλλες μεθόδους για την πρόσβαση σε ψηφοδέλτια. Στην Καλιφόρνια, η οποία θα απαιτούσε 75.000 υπογραφές, και στο Μίσιγκαν, ο Κένεντι ζήτησε και πήρε τη βοήθεια υφιστάμενων τρίτων κομμάτων που έχουν ήδη μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Νοεμβρίου. Ο συνδυασμός αυτός των προσπαθειών βοήθησε τη δυναμική της υποψηφιότητάς του ακόμα κι αν έχει περιορισμένους πόρους. 

«Με λίγα λόγια, τα καταφέρνει», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γουίνγκερ, ειδικός σε θέματα εισόδου σε ψηφοδέλτια, ο οποίος διευθύνει τον ιστότοπο Ballot Access News και με τον οποίο η ομάδα του Κένεντι μοιράστηκε εσωτερικά στατιστικά στοιχεία για τη συλλογή υπογραφών.

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT