Ρωσία: Εκρήξεις από επίθεση ντρόουν σε αποθήκη καυσίμων στο Ροστόφ

Ρωσία: Εκρήξεις από επίθεση ντρόουν σε αποθήκη καυσίμων στο Ροστόφ

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, σε αποθήκη καυσίμων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, σε αποθήκη καυσίμων ως αποτέλεσμα επίθεσης από δύο ντρόουν, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βασίλι Γκολούμπεφ, στο κανάλι του στο Telegram.

«Σήμερα το πρωί, ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης από δύο UAVs, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε μια αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Προλετάρσκι, κάτι που δεν προκάλεσε πυρκαγιά», έγραψε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο να βλάψουν τη βιομηχανία πετρελαίου της Ρωσίας αυτή την άνοιξη. Αξιωματούχοι του Κιέβου λένε ότι αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνται για να υπονομεύσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και να αντεπιτεθούν τα χτυπήματα της Μόσχας στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.

Η περιφέρεια Ροστόφ συνορεύει με την Ουκρανία στα νοτιοανατολικά. Μια προηγούμενη επίθεση στο διυλιστήριο πετρελαίου της περιοχής του Νοβοσαχτίνσκ τον Μάρτιο προκάλεσε μερική διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου.

Τα χτυπήματα εναντίον ρωσικών ενεργειακών στόχων προκάλεσαν κριτική από Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις της Ουκρανίας στα διυλιστήρια πετρελαίου, επικαλούμενη φόβους ότι θα μπορούσε να απειλήσει την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Σε απάντηση, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα δικά του όπλα για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Πηγή: TASS, Kyiv Indepepdent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT