Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακυρώνει επίσκεψη στην Ιβηρική λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ακυρώνει επίσκεψη στην Ιβηρική λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε ταξίδι σε Ισπανία και Πορτογαλία «λόγω της σοβαρής εσωτερικής κατάστασης στην Ουκρανία»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε το ταξίδι του στην Ισπανία και την Πορτογαλία «λόγω της σοβαρής εσωτερικής κατάστασης στην Ουκρανία» ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, το CNN Portugal, καθώς εντείνεται η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με το δίκτυο του CNN στην Πορτογαλία, το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια δύσκολη κατάσταση σε πολλά τμήματα της πρώτης γραμμής, ιδίως στην περιοχή του Χαρκόβου, γεγονός που καθιστά ακατάλληλο για την ουκρανική αντιπροσωπεία να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Η Βασιλική Αυλή της Ισπανίας, με τη σειρά της, ενημέρωσε για την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του μονάρχη Φίλιππου ΣΤ΄ και του κ. Ζελένσκι που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή

Τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό κανάλι SIC Notícias της Πορτογαλίας ανέφερε την πρόθεση του Β. Ζελένσκι να επισκεφθεί την Πορτογαλία τις επόμενες ημέρες για την πιθανή υπογραφή συμφωνίας ασφαλείας μεταξύ των χωρών.

Η εφημερίδα El País της Ισπανίας, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στη Μαδρίτη, ανέφερε ότι ο Ουκρανός ηγέτης θα επισκεφθεί επίσης την ισπανική πρωτεύουσα, όπου μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ θα υπέγραφαν παρόμοια συμφωνία.

Χωρίς να δώσει περισσότερες συγκεκριμένες λεπτομέρειες, το επιτελείο του προέδρου της Ουκρανίας πρέπει να έχει καταλάβει ότι η δύσκολη κατάσταση σε πολλές γραμμές του μετώπου, ιδιαίτερα στο Χάρκοβο, καθιστά μη σκόπιμο ένα ταξίδι στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αρχίζει να ασκεί όλο και μεγαλύτερη πίεση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, έχοντας ήδη κατακτήσει εννέα οικισμούς πέριξ του Χαρκόβου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που αναβάλλεται το ταξίδι του Ουκρανού προέδρου στην Ιβηρική, επισημαίνει το CNN Portugal.

Πηγή: CNN Portugal, El País

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT