The Times: Η Χαμάς ετοιμάζει μυστική βάση στην Τουρκία

The Times: Η Χαμάς ετοιμάζει μυστική βάση στην Τουρκία

Η Χαμάς σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μυστική βάση στην Τουρκία, καθώς και άλλους πυρήνες τρομοκρατών αλλού

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μυστική βάση στην Τουρκία, καθώς και άλλους πυρήνες τρομοκρατών αλλού, προκειμένου να συντονίσει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με έγγραφο που εντόπισαν οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF) στη Γάζα, αποκαλύπτουν σήμερα, Τετάρτη, οι Times του Λονδίνου σε αποκλειστικό ρεπορτάζ τους.

Το μυστικό έγγραφο, με τίτλο «Ιδρυση βάσης στην Τουρκία», ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Χάμζα Αμπού Σανάμπ, επιτελάρχη του επικεφαλής της Χαμάς Γιάχια Σινουάρ, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι τις IDF.

Το έγγραφο αναφέρει ότι οι προσπάθειες του Ισραήλ να αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία δεκαετία «έθεσαν τη Χαμάς σε άμυνα».

Σύμφωνα με το σχέδιο, αυτός είναι ο λόγος για τη δημιουργία βάσεων σε διαφορετικές τοποθεσίες, με σκοπό την ενίσχυση «των δυνάμεων της αντίστασης στρατιωτικά, διπλωματικά και ηθικά».

Οι βάσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης σχεδιάζονται να είναι κόμβοι για ειδικές επιχειρήσεις «ικανοί να ελέγχουν τη ροή πληροφοριών και να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέλλον».

Σχέδια δράσης

Το έγγραφο περιγράφει ένα τριετές σχέδιο και αναφέρει επίσης σχέδια για δολοφονίες. Οι στόχοι για δολοφονία είναι «αξιωματικοί και διοικητές στη Μοσάντ» και «Ισραηλινοί με επιρροή».

Αναφέρει επίσης «δολιοφθορά σε πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού» και «απαγωγές», σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times.

Το σχέδιο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το ποιος θα σταθμεύσει στη βάση στην Τουρκία και πώς θα χρηματοδοτηθεί. Δεν είναι σαφές εάν το σχέδιο είχε αρχίσει να εκτελείται πριν από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει απερίφραστα τη στήριξή του στη Χαμάς, πράγμα που έκανε τόσο κατά τη συνάντησή του με τον εκ των ηγετών του ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος Ισμαΐλ Χανίγια όσο και τη Δευτέρα στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αγκυρα.

Πηγή: The Times, The Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT