Ε.Ε.: Η Γεωργία να αποσύρει τον νόμο για τους «ξένους πράκτορες» – Κίνδυνος οπισθοδρόμησης

Ε.Ε.: Η Γεωργία να αποσύρει τον νόμο για τους «ξένους πράκτορες» – Κίνδυνος οπισθοδρόμησης

«Η υιοθέτηση αυτού του νόμου επηρεάζει αρνητικά την πρόοδο της Γεωργίας στον δρόμο προς την Ε.Ε.», αναφέρουν ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο Ολιβερ Βαρχέλι

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε σήμερα τη Γεωργία να αποσύρει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες», προειδοποιώντας ότι το εν λόγω μέτρο θα έχει ως συνέπεια την οπισθοδρόμηση στην πορεία της χώρας προς την ένταξη στο μπλοκ των 27 χωρών.

«Η υιοθέτηση αυτού του νόμου επηρεάζει αρνητικά την πρόοδο της Γεωργίας στον δρόμο προς την Ε.Ε.», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, καθώς και ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ενωσης, Ολιβερ Βαρχέλι.

«Η επιλογή στον δρόμο προς τα εμπρός είναι στα χέρια της Γεωργίας. Παροτρύνουμε τις γεωργιανές αρχές να αποσύρουν τον νόμο», τονίζουν.

Τι προβλέπει ο νόμος

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή της Γεωργίας ενέκρινε, χθες, τον αμφιλεγόμενο νόμο, αψηφώντας τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών.

Με ψήφους 84 υπέρ έναντι 30 κατά, το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε από το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Ονειρο, του οποίου επίτιμος ηγέτης είναι ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Μπιντζίνα Ιβανισβίλι, υποχρεώνει όσες οργανώσεις λαμβάνουν πάνω από 20% χρηματοδότηση από το εξωτερικό να αυτοχαρακτηρίζονται «οργανώσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα ξένης δύναμης».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT