Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν μετά την αλλαγή ηγεσίας στο υπ. Αμυνας – «Γιατί επέλεξα τον Μπελούσοφ»

Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν μετά την αλλαγή ηγεσίας στο υπ. Αμυνας – «Γιατί επέλεξα τον Μπελούσοφ»

«Η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι ο στρατός της έχει τα πάντα για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στην Ουκρανία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν καθημερινά τις θέσεις τους κατά μήκος του μετώπου στην Ουκρανία προς όλες τις κατευθύνσεις και ότι η προέλαση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο.

Ο Πούτιν, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον νέο υπουργό Αμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, τον προκάτοχό του και νυν γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού και κορυφαίους στρατηγούς, δήλωσε ότι το έργο του στρατού «προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο» που έχει εγκριθεί από το Γενικό Επιτελείο.

«Οσο πιο αποτελεσματικά εργάζεστε στην πρώτη γραμμή, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να επιλύσουμε ειρηνικά αυτό το ζήτημα», είπε ο Πούτιν στους στρατηγούς. «Αυτό είναι που πάντα επιδιώκαμε και πάντα μιλούσα γι’ αυτό».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Σοϊγκού για το έργο του στο υπουργείο Αμυνας.

Μιλώντας για τον Μπελούσοφ, ο οποίος ήταν ντυμένος με κοστούμι, ο Πούτιν είπε ότι τον διόρισε λόγω της αύξησης των δαπανών για την άμυνα και την ασφάλεια, οι οποίες, όπως είπε, θα ανέλθουν στο 8,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή λίγο περισσότερο. Αυτό εξακολουθεί να είναι κάτω από το σοβιετικό επίπεδο του 13% στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν επαίνεσε τον Μπελούσοφ για την οικονομική του εμπειρία και για την εργασία του στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων μη επανδρωμένων οχημάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Βαλερί Γερασίμοφ συμμετείχε στη συνάντηση.


Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν μετά την αλλαγή ηγεσίας στο υπ. Αμυνας – «Γιατί επέλεξα τον Μπελούσοφ»-1

«Η ρωσική ηγεσία πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματα θα έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους στην Ουκρανία», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό όλους τους διοικητικούς μας πόρους για να εξασφαλίσουμε το κύριο καθήκον: την επιτυχή εργασία των μάχιμων μονάδων μας στη γραμμή επαφής στο πλαίσιο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας σε μια συνάντηση αφιερωμένη στην ανάπτυξη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT