Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Συνολικά 16 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον 67χρονο Αμερικανό ταχυδακτυλουργό, αναφερόμενες σε περιστατικά που υποστηρίζουν ότι έλαβαν χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως και το 2014.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος Αμερικανός ταχυδακτυλουργός Ντέιβιντ Κόπερφιλντ βρίσκεται αντιμέτωπος με «βροχή» από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.  

Συνολικά 16 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει ότι είτε τις παρενόχλησε σεξουαλικά είτε τους συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο ανάρμοστο.

Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις καταγγέλλουσες υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι ήταν ανήλικες όταν έλαβαν χώρα τα επίμαχα περιστατικά τα οποία χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως και το 2014.

Κάποιες υποστηρίζουν ότι ήταν ακόμη και 15 ετών, αν και ο Κόπερφιλντ μπορεί να μην γνώριζε την πραγματική ηλικία τους, όπως αναφέρεται.  

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης-1
(AP Photo/John Locher, File)

Σύμφωνα με όσα του προσάπτουν, ο διάσημος Αμερικανός «μάγος» Κόπερφιλντ κατηγορείται ότι έδωσε ναρκωτικά σε τρεις γυναίκες προτού συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους, χωρίς όμως εκείνες να είναι σε θέση να συναινέσουν καθώς ήταν ναρκωμένες όπως καταγγέλλουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, εκείνος κατηγορείται ότι θώπευσε γυναίκες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, κάποιες μάλιστα αφού τις είχε ανεβάσει στη σκηνή κατά τη διάρκεια παραστάσεων.

Ο ίδιος ο 67χρονος απορρίπτει, από την πλευρά του, κατηγορηματικά τις σε βάρος του κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν, μάλιστα, στον Guardian ότι ο πελάτης τους τυγχάνει υποστηρικτής του κινήματος #MeToo ενώ υπενθυμίζουν ότι εκείνος είχε στοχοποιηθεί με «ψευδείς ισχυρισμούς» και άλλες φορές στο παρελθόν.

Η Μπρίτνεϊ Λιούις είχε, επί παραδείγματι, υποστηρίξει δημόσια το 2018 ότι ο Κόπερφιλντ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1988 όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Με πληροφορίες από the Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT