ΗΠΑ: Πρόσκρουση φορτηγίδας σε γέφυρα και διαρροή πετρελαίου

ΗΠΑ: Πρόσκρουση φορτηγίδας σε γέφυρα και διαρροή πετρελαίου

Η φορτηγίδα, η οποία ανήκει στην Martin Petroleum, έχει χωρητικότητα 30.000 γαλονιών, ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί η ποσότητα που διέρρευσε. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φορτηγίδα μεταφοράς καυσίμων προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας στο Γκάλβεστον του Τέξας την Τετάρτη, με αποτέλεσμα δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα και να κλείσει η μοναδική δίοδος προς το νησί Pelican.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ένα άτομο που βρισκόταν στη φορτηγίδα, έπεσε στο νερό και στη συνέχεια διασώθηκε.

Η πρόσκρουση στη γέφυρα σημειώθηκε στις 9:50 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ένα ρυμουλκό που εξερχόταν από επιχείρηση αποθήκευσης καυσίμων, σε κοντινή απόσταση, έχασε τον έλεγχο δύο φορτηγίδων που μετέφερε.

ΗΠΑ: Πρόσκρουση φορτηγίδας σε γέφυρα και διαρροή πετρελαίου-1
Screenshot

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής, κατά μήκος της γέφυρας, να έχει καταρρεύσει. Η φορτηγίδα, παραμένει στο σημείο της πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσει πετρέλαιο στο κανάλι του κόλπου του Γκάλβεστον και τα συνεργεία εργάζονται για τον καθαρισμό του.

Η φορτηγίδα, η οποία ανήκει στην Martin Petroleum, έχει χωρητικότητα 30.000 γαλονιών, ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί η ποσότητα που διέρρευσε, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Γκάλβεστον, Σπένσερ Λιούις.

ΗΠΑ: Πρόσκρουση φορτηγίδας σε γέφυρα και διαρροή πετρελαίου-2
Screenshot

Από την πλευρά του, ο δικαστής της κομητείας Γκάλβεστον, Μαρκ Χένρι, ανέφερε ότι το προσωρινό κλείσιμο της πλωτής οδού δεν θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο εμπόριο της περιοχής. «Η περιοχή αυτή είναι κάπως απομονωμένη», ανέφερε.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν συνεργεία και τοπικούς αξιωματούχους να εξετάζουν τα απομεινάρια της σιδηροδρομικής γραμμής που κατέρρευσε. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, η σιδηροδρομική γραμμή χρησιμεύει μόνο για λόγους προστασίας και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του δήμου του Γκάλβεστον, αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και ότι το νησί Pelican είναι προς το παρόν απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα. «Η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή μέχρι να κριθεί ασφαλής η χρήση της».

ΗΠΑ: Πρόσκρουση φορτηγίδας σε γέφυρα και διαρροή πετρελαίου-3
Screenshot

Οι αρμόδιοι για τις μεταφορές επέτρεψαν την έξοδο των οχημάτων από το νησί Pelican το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο, η γέφυρα παρέμενε κλειστή για όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται πως η γέφυρα είχε μέσο ημερήσιο αριθμό κυκλοφορίας περίπου 9.100 αυτοκινήτων και φορτηγών, σύμφωνα με εκτίμηση του 2011.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT