Ρωσία: Απελαύνεται ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος

Ρωσία: Απελαύνεται ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος

Η απόφαση λαμβάνεται μετά την απέλαση του Ρώσου στρατιωτικού ακολούθου από τη Βρετανία. Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται πως ενδέχεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Αντριαν Κόγκχιλ απελαύνει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα την Πέμπτη, σε μια κίνηση απάντησης στην απέλαση από τη Βρετανία Ρώσου διπλωμάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση για την απέλαση κοινοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται ότι ενδέχεται να ληφθούν επίσης περαιτέρω μέτρα, χωρίς όμως να προσδιορίζονται.

«Η δική μας αντίδραση στις μη φιλικές αντιρωσικές ενέργειες της βρετανικής πλευράς που ανακοινώθηκαν στις 8 Μαΐου, δεν έχει τελειώσει με το μέτρο αυτό. Οι εμπνευστές της κλιμάκωσης θα ενημερωθούν για περαιτέρω μέτρα αντιποίνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση. Στον Αντριαν Κόγκχιλ δόθηκε προθεσμία μίας εβδομάδας για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Στις 8 Μαΐου, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας, θα άρει το διπλωματικό καθεστώς από ορισμένες ιδιοκτησίες και θα περιορίσει το χρονικό διάστημα ισχύος των διπλωματικών θεωρήσεων, ως απάντηση στις «κακόβουλες δραστηριότητες» της Μόσχας, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT